زندگی دانشجویی در ترکیه

بی شک ترکیه مکان مناسبی برای بهره مندی از یک آموزش عالی مناسب و کیفیت زندگی نسبتاً خوب است. از طرفی در ترکیه، هزینه های زندگی و شهریه تحصیلی به نسبت درآمد و ارزش پول کشور در مقایسه با کشورهای دیگر شرایط مناسب تری دارد.

 

تخمین هزینه های زندگی

یک دانشجوی بین المللی در ترکیه حدود 400 تا 500 دلار در ماه برای هزینه های اقامت، غذا، پوشاک، سرگرمی، حمل و نقل و تلفن هزینه می کند. همچنین هزینه کتاب و هزینه های اداری تقریبا 150-100 دلار در هر ترم میباشد. لازم به ذکر است که این رقم به محل زندگی شما، شیوه زندگی و رشته تحصیلی شما در هر مقطع بستگی دارد. بهتر است مستقیماً از موسسه یا دانشگاه مدنظر خود در مورد هزینه های زندگی اطلاعات بیشتری کسب کنید.

 

هزینه های عمومی در هر ترم تحصیلی

مسکن: 2000 – 1500 دلار آمریکا

غذا: 1100 دلار

حمل و نقل: 300 دلار

کتاب: 150 دلار

 

غذا

منوی دانشجویی: حدود 5 TL (لیر ترکیه)

نان: 1/25 لیر

آب (هر لیتر): 1/5 لیر

میوه و سبزیجات (هر کیلوگرم): از 2 TL تا 10 TL متغیر است

ماکارونی و برنج (هر کیلوگرم): از 2 TL تا 4 TL متغیر است

شکر و نمک (هر کیلوگرم): حدود 4 TL

چای / قهوه (یک فنجان): 2 TL / 5 TL

 

متفرقه

بلیط سینما: 15 TL

بلیط کنسرت: از 25 TL به بالا

آرایشگاه: از 15 TL به بالا

حمل و نقل

بلیط اتوبوس برای دانشجویان: 1/5 لیر

بلیط مینی بوس از Taksim  به Kadikoy :  7 لیر

تاکسی از Taksim  به Besiktas: 13 TL

 

5 قدم برای پذیرش در یک دانشگاه ترکیه

1- انتخاب رشته تحصیلی و دانشگاه

در ابتدا باید رشته تحصیلی و دانشگاه مدنظر خود را با توجه به زبان ارائه شده توسط دانشگاه (ترکی، انگلیسی یا سایر زبان ها) انتخاب کنید.

2- کسب اطلاعات در مورد بورس های تحصیلی و کمک های مالی

اطلاعات مورد نیاز در مورد بورس های تحصیلی موجود را در وب سایت رسمی دانشگاه منتخب خود کسب کنید.

3- آماده کردن مدارک مورد نیاز

پس از انتخاب دانشگاه، تنها کاری که باید انجام دهید جمع آوری مدارک درخواستی مورد نیاز است. این اسناد ممکن است در دانشگاه های مختلف متفاوت باشد. زیرا دانشگاه ها شرایط خاص خود را در پذیرش دانشجویان بین المللی تعیین می کنند. برای آشنایی بیشتر با مدارک مورد نیاز، وب سایت دانشگاه منتخب خود را بررسی کنید.

4- بررسی الزامات ورود به دانشگاه

برای پذیرش در یک رشتهی تحصیلی در ترکیه، ممکن است نیاز به الزاماتی از قبیل آزمون ورودی دانشگاه، نمره زبان یا آزمون مهارت داشته باشید. علاوه بر امتحانات شناخته شده بین المللی، دانشگاهها ممکن است از شما بخواهند که نمرات امتحاناتی را که در کشور خود گرفتید یا نمرات امتحانات انجام شده توسط دانشگاه منتخب خود را ارسال کنید.

5- درخواست ویزای دانشجویی

قبل از آمدن به ترکیه برای تحصیل، باید ویزای دانشجویی را از نزدیکترین کنسولگری جمهوری ترکیه دریافت کنید. مراحل دریافت ویزای دانشجویی ممکن است زمان بر باشد، بنابراین به محض پذیرش در یک دانشگاه، باید درخواست ویزای دانشجویی بدهید.

ویزای دانشجویی

اخذ ویزای دانشجویی قبل از عزیمت به ترکیه، شرط ثبت نام رسمی به عنوان دانشجو در یک دانشگاه ترکیه است. بنابراین، دانشجویانی که بدون ویزای دانشجویی به ترکیه می آیند، مجاز به ثبت نام در دانشگاه نخواهند بود.

ویزای دانشجویی را باید از نزدیکترین کنسولگری ترکیه در محل اقامت خود در کشور مبدا تهیه کنید. ویزای دانشجویی نمی تواند از داخل ترکیه صادر شود. شما باید یک کپی از «نامه پذیرش» خود از یک دانشگاه ترکیه و یک فرم درخواست ویزا تکمیل شده را به کنسولگری ترکیه تحویل دهید یا از طریق نامه ارسال کنید. توجه داشته باشید که از زمان ارسال درخواست تا زمان دریافت ویزا، به طور کلی حدود هشت هفته طول می کشد. ویزای دانشجویی در گذرنامه شما مهر می شود.

اگرچه محدودیت زمانی در ویزای شما نشان داده می شود، ویزای دانشجویی شما تا زمانی که در دانشگاه ثبت نام کنید معتبر است.

 

* مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی ترکیه

– فرم تقاضای اخذ ویزای دانشجویی ترکیه

– نامه ی پذیرش تحصیلی جهت اخذ ویزای تحصیلی ترکیه

– کپی صفحه اول پاسپورت (تاریخ انقضای پاسپورت نباید کمتر از یک سال باشد)

 

توجه داشته باشید که قوانین به طور منظم تغییر می کنند، بنابراین برای کسب آخرین اطلاعات در مورد شرایط ویزا به وب سایت www.e konsolosluk.net و یا سفارت یا کنسولگری ترکیه مراجعه کنید.

 

مجوز کار دانشجویی

مجوز کار برای دانشجویان خارجی

مطابق قانون جدید نیروی کار بین المللی، دانشجویان خارجی که در مقاطع کارشناسی ارشد یا دکتری در یک موسسه آموزش عالی در ترکیه ثبت نام می کنند، قادر به درخواست اجازه کار هستند.

بنابراین، دانشجویان خارجی که در دوره های کاردانی یا کارشناسی ثبت نام کرده اند، نمی توانند برای اجازه کار اقدام کنند.

مجوزهای کاری که به دانشجویان خارجی اعطا می شود، اجازه اقامت معتبر دانشجویی و حقوق اعطا شده توسط این اجازه اقامت را فسخ نمی کنند. رویه ها و اصول مربوط به اشتغال دانشجویان خارجی با تصمیم وزارت امور داخلی و با در نظر گرفتن اصول تعیین شده توسط کمیته سیاست های مهاجرت توسط وزارتخانه تعیین می شود.

در صورتی که افراد خارجی که تحصیلات عالی خود را در ترکیه به اتمام رسانده اند از تاریخ فارغ التحصیلی خود درخواست مجوز کار کنند، این درخواست طبق اصول تعیین شده توسط هیئت مشاوره بین المللی سیاست کار ارزیابی می شود.

نکته مهم: لطفاً توجه داشته باشید که دانشجویان خارجی که در دوره لیسانس بورسیه تحصیلی دولتی در ترکیه دریافت کرده اند، حتی اگر نوع مجوز اقامت آنها به مجوز اقامت کوتاه مدت تغییر یافته باشد، قادر به گرفتن اجازه کار نیستند.

رایا بین الملل – مهاجرت تحصیلی هوشمند