
تحصیل در خارج از کشور | برای تحصیل در ترکیه نیاز است تا به صورت اجمالی با این کشور آشنا شوید. ترکیه کشور همسایه ایران بدلیل نزدیکی و دسترسی آسان همواره یکی از مقاصد ایرانیان برای تجارت و بازدید تفریحی بوده است. این کشور زیبا در سالهای اخیر در حال تبدیل شدن به یک مقصد برای دانشجویان بین المللی نیز است. تحصیل در ترکیه به دلایل مختلف مورد توجه دانشجویان ایرانی علاقه مند به ادامه تحصیل در حارج از ایران نیز قرار گرفته است.
درباره ترکیه
ترکیه (با نام رسمی جمهوری ترکیه)، کشوری اوراسیایی است که بخش بزرگ کشور در شمال غرب آسیا و خاورمیانه واقع است. بخش کوچکی نیز در منطقه بالکان (منطقهای در جنوب شرق اروپا) قرار دارد. پایتخت ترکیه شهر آنکارا و بزرگترین شهر آن استانبول میباشد. ترکیه با نام امپراتوری عثمانی در چند سده گذشته، بخشهای بزرگی از خاورمیانه و جنوب شرقی اروپا را در دست داشته است. کشور ترکیه با 84 میلیون نفر جمعیت و 356/783 کیلومتر مربع مساحت، یکی از پرجمعیت ترین کشورهای منطقه می باشد. از شرق با کشورهای ایران، جمهوری آذربایجان (نخجوان)، ارمنستان، و گرجستان، از جنوب شرقی با عراق و سوریه و از شمال غرب با بلغارستان و یونان، همسایه می باشد. زبان رسمی ترکیه، ترکی (استانبولی) است.
بیش از ۹۹ درصد مردم ترکیه مسلماناند؛ از این شمار حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد اهل سنت و ۱۵ تا ۲۰ درصد علوی و گروهی هم شیعه اند. کمتر از ۱ درصد بقیۀ جمعیت ترکیه را پیروان دیگر دینها که بیشتر مسیحیاند، تشکیل میدهند. مسیحیان بیشتر پیرو کلیسای ارتدکس یونانی و کلیسای گریگوری ارمنیاند. شمار اندکی از مردم ترکیه هم یهودی هستند.
اقتصاد ترکیه
ترکیه کشوری است با نظام سرمایهداری و اقتصاد بازار آزاد. این کشور از ۱۹۸۰م به بعد از نظر اقتصادی رشد قابل ملاحظهای داشته است. در این سالها ترکیه با در پیش گرفتن سیاستهای اقتصادی در جهت افزایش تولیـد، توسعۀ صادرات، جذب سرمایههای داخلی و خارجی، دستیابـی به بازارهـای جهانی و انتخاب نظام ارز شناور به منظـور جذب ارزهـای خارجـی، گـامهای مؤثری در راه توسعۀ اقتصـادی و صنعتـی برداشته است. مهمترین صنعت ترکیه صنعت نساجی و پوشاک است که تولید و صادرات آن دائماً رو به افزایش است.
صنایع غذایی، پتروشیمی، خودروسازی، برق، ذوب فلز و تولید سیمان از دیگر صنایع مهم این کشور است. موقعیت خاص جغرافیایی و تنوع آب و هوایی ترکیه، این کشور را قادر به تولید انواع محصولات کشاورزی ساخته است. ترکیه از لحاظ کشاورزی در شمار کشورهایی است که تمامی نیازهای غذایی خود را در داخل تأمین میکنند. ترکیه از لحاظ منابع معدنی کشوری غنی است. بوکسیت، براکس، کروم، مس، سنگ آهک، منگنز و گوگرد از جمله کانیهای مهم این کشور است. ترکیه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کروم در جهان است.
نظام سیاسی ترکیه
نظام سیاسی ترکیه، نظام دموکراسی پارلمانی است و مسئولیت سیاسی و اجرایی بر عهده نخست وزیر است که خود توسط پارلمان انتخاب میشود. این نظام سیاسی جمهوری و سکولار است. پارلمان ترکیه متشکل از نماینده است که برای یک دوره پنج ساله توسط مردم به صورت مستقیم انتخاب میشوند. پارلمان تنها رکن قانونگذاری در ترکیه میباشد. هر حزبی که اکثریت را در انتخابات پارلمانی کسب کند مجاز است کابینه را تشکیل دهد، در غیر این صورت حکومت ائتلافی تشکیل میشود. رئیس جمهور ترکیه توسط نمایندگان پارلمان برای یک دوره هفت ساله انتخاب میشود.

چرا هزاران دانشجوی بین المللی، ترکیه را بعنوان مقصد انتخاب میکنند؟ کیفیت و استاندارد آموزش در ترکیه، فرصتهای متنوع بورسیه و تنوع فرهنگی بدلیل میزبانی سالانه از ده ها میلیون توریست موجب جذابیت ترکیه برای دانشجویان بین المللی شده است.

معرفی سیستم آموزشی ترکیه، اطلاعات لازم پیش از تصمیم مهاجرت تحصیلی به ترکیه، مقاطع مختلف تحصیلی، رشته های محبوب و آزمون های معمول ورودی در برخی از دانشگاه های ترکیه در ادامه آمده است تا آگاهی لازم را داشته باشید.

شهریه های تحصیلی یکی از فاکتورهای مهم برای دانشجویان در انتخاب کشور محل تحصیل و بودجه بندی آنهاست. شهریه تحصیلی در ترکیه بسته به نوع دانشگاه (دولتی یا خصوصی)، محل آن و رشته انتخاب شده و زبان آموزش (ترکی، انگلیسی و..) متفاوت است.

دولت ترکیه مطابق با سیاست خارجی فعلی خود، بطور جدی درصدد ترویج و افزایش تعداد دانشجویان خارجی است که در مؤسسات آموزش عالی ترکیه تحصیل کنند.

تحصیل در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در ترکیه در موارد پرتقاضا برای دانشجویان داخلی و خارجی در این کشور است. از این رو ورود به این رشته ها رقابتی است.

هزینه های زندگی دانشجویی در ترکیه به محل زندگی ، سبک آن و رشته تحصیلی بستگی دارد و در مقایسه با بسیاری از کشورها مقرون به صرفه است.